28.01.2017 12:34

Vitesse laat Büttner opdraven in beloftenteam

Alexander Büttner staat op het punt om zijn contract te tekenen bij Vitesse, de club waar hij doorbrak in het betaalde voetbal. (16-01-2017)
Alexander Büttner staat op het punt om zijn contract te tekenen bij Vitesse, de club waar hij doorbrak in het betaalde voetbal. (16-01-2017)

Alexander Büttner maakt zaterdagmiddag zijn officiële rentree op de Nederlandse voetbalvelden. Vitesse meldt dat de teruggekeerde voetballer zijn opwachting maakt bij Jong Vitesse, dat het in de Tweede Divisie opneemt tegen UNA/Brinvast.

Büttner komt uit de jeugdopleiding van Ajax, maar maakte bij Vitesse zijn doorbraak in het betaalde voetbal mee. In 2012 nam Manchester United de linksback over, maar in Engeland slaagde hij niet. Via Dinamo Moskou en RSC Anderlecht keerde Büttner deze maand terug op het oude nest, waar hij nu werkt aan zijn fitheid. De eerste stap is speelminuten bij Jong Vitesse.

In totaal speelde de vleugelverdediger tweehonderd officiële wedstrijden in zijn carrière, meer dan de helft van dat aantal behaalde hij in de Eredivisie. Voor Manchester United kwam Büttner tot dertien competitiewedstrijden, in Rusland speelde hij twintig duels op het hoogste competitieniveau.

Vitesse - UNA/Brinvast is een degradatiekraker in de Tweede Divisie, de wedstrijd wordt afgewerkt op Papendal, het trainingscomplex van de Arnhemmers.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner