28.01.2017 13:54

'El Ghazi zet zaterdag handtekening bij Lille'

Anwar El Ghazi baalt van een gemiste kans tijdens het kwalificatieduel voor de Champions League tussen Ajax en FK Rostov. (16-08-2016)
Anwar El Ghazi baalt van een gemiste kans tijdens het kwalificatieduel voor de Champions League tussen Ajax en FK Rostov. (16-08-2016)

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar de transfer van Anwar El Ghazi naar Lille OSC lijkt nu dan eindelijk afgerond. Volgens De Telegraaf zet de aanvaller van Ajax zaterdag zijn handtekening onder een verbintenis bij de Franse club.

El Ghazi tekent volgens het dagblad een contract voor de duur van vierenhalf jaar. Dat betekent dat de buitenspeler tot medio 2021 vastligt bij Lille. El Ghazi wordt al weken in verband gebracht met een transfer naar Frankrijk en Ajax had al een akkoord bereikt over de financiële afwikkeling van de overstap, maar door papierwerk liep het afronden van de overeenkomst vertraging op. Zaterdag lijkt El Ghazi dan toch definitief speler van Lille te gaan worden.

Ajax ontvangt iets minder dan negen miljoen euro voor de vleugelaanvaller, die nog een contract tot de zomer van 2019 had in Amsterdam. Ook heeft Lille ingestemd met een doorverkooppercentage en een bonus voor Ajax. Het naderende vertrek van El Ghazi maakt de weg vrij voor de komst van een nieuwe buitenspeler. Trainer Peter Bosz vertelde eerder al te hopen op versterking voor de vleugelposities. Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft nog drie dagen om de wens van Bosz in te willigen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner