28.01.2017 16:09

Peterson verkoos speeltijd boven hoger salaris

Kristoffer Peterson koos deze week voor een overstap van FC Utrecht naar Heracles Almelo. De 22-jarige aanvaller kon bij de Domstedelingen blijven voor een hoger salaris, maar koos voor het sportieve aspect in Almelo.

Bij Heracles wordt hij ploeggenoot van Samuel Armenteros. "Samuel belde me toen hij in de media las dat ik in de belangstelling van Heracles stond. Hij was blij, ik ook", zegt Peterson in TC/Tubantia. "Ik ben donderdagavond aangekomen, in de ochtend ben ik medisch gekeurd, heb ik pakken gepast en papieren getekend." Heracles was niet de enige geïnteresseerde club. "Er waren meer gegadigden, maar ik voelde in mijn onderbuik dat ik hier moest zijn."

Peterson, die een contract tekende tot de zomer van 2019, gaat er op financieel gebied op achteruit bij Heracles. Daar zit hij eigenlijk niet zo mee. "Geld is niet mijn prioriteit, helemaal op mijn leeftijd niet, voetbal is dat wel. Ik mis het zo om te spelen. Ik had al een tijdje contact met Robbie Alflen, de assistent van Heracles. Ik ken hem van FC Utrecht, hij wilde graag weer met me werken. Anderhalve week geleden werd de belangstelling serieus en nu ben ik hier."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner