29.01.2017 11:42

Nijland verkoos PEC boven een Turks avontuur

Stef Nijland viert één van zijn twee treffers tijdens het competitieduel PEC Zwolle - De Graafschap. (05-03-2016)
Stef Nijland viert één van zijn twee treffers tijdens het competitieduel PEC Zwolle - De Graafschap. (05-03-2016)

Stef Nijland is na lang blessureleed weer helemaal terug bij PEC Zwolle. De aanvaller kwam tegen Ajax en ADO Den Haag al in het veld en dat beviel hem uitstekend. Trainer Ron Jans moest Nijland afremmen de afgelopen tijd.

Nijland is populair bij de fans in Zwolle. "Het is geweldig als je vanaf de tribunes wordt toegezongen. Dat is ook een van de redenen waarom ik aan het begon van dit seizoen heb bijgetekend. Ik kon naar Turkije, maar daar heb ik van afgezien. Ik voel mij thuis in Zwolle en de sfeer bij de club is goed. Ik wordt gewaardeerd door de mensen die bij PEC Zwolle werken en het is top dat de supporters mij zo steunen", vertelt de 28-jarige aanvaller op de website van PEC.

"Geen reden om te vertrekken dus. In de thuiswedstrijd tegen PSV, nu bijna vijf maanden geleden, kreeg ik te maken met een lastige blessure. Het was een scheurtje vrij hoog in de hamstring. Dat scheurtje moet zichzelf herstellen. Zelf kun je alleen maar bezig zijn met kracht en cardiotrainingen om de spieren rondom het scheurtje sterker te maken. Half december kon ik weer aansluiten met de groep."

"Ik wilde weer zo snel mogelijk spelen. Daar stak de trainer een stokje voor", vervolgt Nijland, die nog een contract tot de zomer van 2018 heeft bij PEC. "Ik moest mij focussen op het trainingskamp en de tweede seizoenshelft. Dan moest ik van waarde zijn. Achteraf heeft Ron Jans daar gelijk in gehad. Vorig seizoen ben ik na een enkelblessure ook te vroeg begonnen en ging het mis."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner