29.01.2017 15:37

Chelsea verhuurt opnieuw speler aan Vitesse

Chelsea heeft opnieuw een talent gestald bij Vitesse. Mukhtar Ali speelt de rest van dit seizoen bij Vitesse. De Arnhemmers huren de negentienjarige middenvelder van Chelsea, waar hij bij de beloften speelde.

De in Somalië geboren Ali is Engels jeugdinternational. Chelsea nam de speler op jonge leeftijd over van Leyton Orient. Na Alexander Büttner is Ali, vervanger van de vertrokken Sheran Yeini, de tweede tussentijdse versterking voor Vitesse. "Met Mukhtar hebben we die positie op het middenveld weer dubbel bezet. We hebben bewust gekozen voor een huurconstructie. Juist ook om ruimte en flexibiliteit te laten voor beloftenspelers die op de deur kloppen bij de A-selectie", aldus Mo Allach, technisch directeur van Vitesse.

Vorig seizoen huurde Vitesse Isaiah Brown, Domenic Solanke en Danilo Pantic van Chelsea en het jaar daarvoor was Bertrand Traoré, die momenteel wordt verhuurd door Chelsea aan Ajax, al actief in Arnhem. Dit seizoen wordt Mukhtar Ali de vierde Chelsea speler. Lewis Baker, Nathan en Matt Miazga gingen hem al voor. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner