30.01.2017 14:01

Stuivenberg huurt doelman van Valencia

Albert Stuivenberg, coach van KRC Genk, heeft een tijdelijke opvolger voor Marco Bizot binnengehaald. De Belgische club huurt namelijk Mathew Ryan tot het einde van het seizoen van het Spaanse Valencia.

Ryan is geen onbekende in de Belgische Jupiler Pro League, want tussen 2013 en 2015 stond hij twee seizoenen onder contract bij Club Brugge. De Australische sluitpost wist in België een sterke indruk achter te laten, waardoor de doelman een transfer naar Valencia wist af te dwingen. Een groot succes werd zijn transfer naar Spanje vooralsnog niet, want Ryan moet het in Valencia steevast doen met een reserverol achter de Braziliaanse doelman Diego Alves.

KRC Genk zat verlegen om een extra doelman omdat de Nederlandse goalie Bizot tijdens het competitieduel met KV Kortrijk (3-0 overwinning) een stevige enkelblessure opliep. De oud-speler van FC Groningen zal minimaal een anderhalve maand moeten revalideren. Afgelopen weekend stond de jongeling Nordin Jackers onder de lat bij KRC Genk, maar hij kon niet voorkomen dat de ploeg van Stuivenberg met 1-0 verloor van KV Mechelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner