30.01.2017 16:42

Henk de Jong ziet strijdbaar De Graafschap

De Graafschap-trainer Henk de Jong is ontevreden na afloop van het competitieduel De Graafschap - FC Den Bosch (20-01-2017).
De Graafschap-trainer Henk de Jong is ontevreden na afloop van het competitieduel De Graafschap - FC Den Bosch (20-01-2017).

De Graafschap is momenteel terug te vinden op de zeventiende plaats in de Jupiler League, maar desondanks ziet trainer Henk de Jong dat zijn ploeg strijdbaar is. Maandagavond speelt De Graafschap een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

"Alle jongens zijn hartstikke strijdbaar", zegt De Jong op de clubsite van de Superboeren. De Graafschap versterkte zich onlangs met Robert Klaasen (Sparta Rotterdam) en Daryl van Mieghem (Heracles Almelo). De Jong had zijn selectie van tevoren op de hoogte gebracht. "We staan zeventiende, dus dan lijkt het me dat er wat moet gebeuren. Dat heb ik de groep ook verteld en ze waren het daar honderd procent mee eens. Want als het zo doorgaat, dan is het beroerd."

De Graafschap weet dat het maandagavond de borst kan natmaken. "Utrecht stelt maandag een ander team op dan vrijdag", vervolgt De Jong. "Dus we krijgen hele goede weerstand. Maar het moment dat het gaat kantelen, dat gaat komen. Daarna krijgen we VVV, ook een lastige wedstrijd. Maar dat het gaat draaien, dat is zeker."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner