30.01.2017 19:22

ADO Den Haag door met Fernandez en Gorter

\
\

In één klap heeft ADO Den Haag meer dan 239 Eredivisie-wedstrijden aan ervaring binnengehaald. De ploeg besloot proefspelers Guyon Fernandez en Donny Gorter tot aan het einde van het seizoen vast te leggen. Beiden waren transfervrij.

Voor Fernandez is het een terugkeer op het oude nest, de spits maakte zijn debuut in het betaalde voetbal voor ADO Den Haag, maar na elf duels in de Jupiler League verkaste hij naar Excelsior. Bij de Rotterdamse club maakte hij een binnenstadse transfer, van Excelsior naar Feyenoord. Via PEC Zwolle en NAC Breda belandde de aanvalsleider in het buitenland, bij Perth Glory (Australië) en Stal Dniprodzerzhynsk (Oekraïne). Met PEC Zwolle won Fernandez de KNVB beker.

Gorter is sinds eind vorig jaar transfervrij, toen zijn contract in Denemarken, bij Viborg FF, niet verlengd werd. In Nederland kwam de linksback annex linkermiddenvelder uit voor NAC Breda en AZ, waar hij 141 duels in de Eredivisie voor speelde. ADO Den Haag had ook Jan Wuytens op de proef, maar hij besloot niet in zee te gaan met de Residentieclub. Abel Tamata krijgt nog even de tijd om een contract in de wacht te slepen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner