31.01.2017 10:17

El Ghazi tekent tot medio 2021 bij Lille OSC

Ajax heeft per direct afscheid genomen van Anwar El Ghazi. De vleugelaanvaller heeft in Frankrijk een contract tot de zomer van 2021 getekend, zijn huidige verbintenis in Amsterdam liep tot medio 2019.

El Ghazi vertrok in de zomer van 2013 vanuit de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam naar Ajax. Tijdens het seizoen 2014/2015 debuteerde de vleugelaanvaller in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Na honderd officiële wedstrijden en 23 doelpunten in de hoofdmacht komt er nu echter een einde aan zijn periode bij Ajax. Lille heeft naar verluidt ongeveer negen miljoen moeten betalen voor de diensten van El Ghazi.

"Ik ben heel erg blij dat ik bij Lille heb getekend", zegt El Ghazi op de clubsite van Lille. "Ik kreeg na het eerste gesprek meteen een goed gevoel bij de club. Ik kan niet wachten om te beginnen. Ik sta te popelen om de fans te ontmoeten. Ik weet dat in het verleden hier grote namen als Patrick Kluivert en Eden Hazard hebben gespeeld, dat zegt mij dat Lille een geweldige club is. Ik ga mijn stinkende best doen voor deze mooie club en zal altijd honderd procent geven."

El Ghazi is na Nemanja Gudelj, Riechedly Bazoer en jongeling Franco Antonucci de vierde speler die tijdens de huidige transferperiode vertrekt bij Ajax.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner