31.01.2017 16:26

Huiberts: "Zo kregen we nog een transfersom"

AZ zag dinsdag Robert Mühren vertrekken naar SV Zulte Waregem. Directeur voetbalzaken Max Huiberts heeft tekst en uitleg gegeven over de transfer van de aanvaller. De club heeft Mühren op deze wijze beloond voor zijn goede houding.

Mühren was eigenlijk van plan om pas aankomende zomer naar de Belgische club te verkassen, maar de clubleiding AZ stond ervoor open om mee te werken aan een tussentijdse transfer. "Robert was in bezit van een aflopend contract en op deze manier krijgen we nog een transfersom voor hem", reageert Huiberts in gesprek met Voetbal International.

"Robert heeft bij ons een goede periode gehad en stelde zich altijd netjes, correct en professioneel op. Ook toen hij niet speelde. Dan ben je toch eerder geneigd mee te werken als zo’n speler een kans krijgt. Zulte Waregem is een bijzondere club met een heel goede trainer", vertelt Huiberts, doelend op trainer Francky Dury.

Huiberts laat weten zelf niet meer op zoek te zijn naar nieuwe spelers. Mogelijk vertrekt Joris van Overeem nog wel uit Alkmaar, maar daar lijkt het momenteel niet op. De middenvelder komt dit seizoen nauwelijks nog aan spelen toe bij AZ. "Maar de dag duurt nog lang en zulke dingen kunnen in die laatste uren snel gaan", aldus Huiberts.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner