31.01.2017 19:44

KRC Genk vangt vertrek Bailey op met Boëtius

Jean-Paul Boëtius zet zijn carrière voort in de Eerste Klasse van België. De oud-speler van Feyenoord zette dinsdagavond zijn krabbel onder een huurcontract met KRC Genk, dat de buitenspeler overneemt van FC Basel. Boëtius is de vervanger van Leon Bailey, die voor een hoog bedrag de overstap maakte van KRC Genk naar Bayer Leverkusen.

Voor Boëtius is de huurperiode in België de ideale gelegenheid om zijn nog prille carrière nieuw leven in te blazen. Na zijn goede beginjaren bij Feyenoord verpieterde de linksbuiten in Zwitserland, waar hij in het huidige seizoen maar vijf wedstrijden speelde, waarvan drie bekerwedstrijden. Ondanks het feit dat Boëtius in die drie duels drie keer scoorde, mocht hij vertrekken bij FC Basel.

KRC Genk huurt de rechtspoot tot aan het einde van het huidige seizoen, maar maakt melding van het feit dat ze een koopoptie op de Nederlander hebben. Omdat Boëtius in het huidige seizoen geen Europees voetbal speelde met FC Basel, is hij voor KRC Genk inzetbaar in de Europa League. De Belgen staan in de zestiende finales tegenover het Roemeense Astra Giurgiu.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner