31.01.2017 20:53

Cruzeiro huurt Lucas Silva van Real Madrid

Lucas Silva keert terug bij Cruzeiro EC. De Braziliaan wordt door Real Madrid voor anderhalf jaar verhuurd aan de Braziliaanse club, waar de controlerende middenvelder zijn debuut in het betaalde voetbal maakte. Lucas Silva staat nog tot medio 2020 onder contract in Spanje.

Na een kleine zestig wedstrijden in de Série A, kwam Real Madrid aan het begin van 2015 met een bod op Lucas Silva. In zijn eerste seizoen kwam de Zuid-Amerikaan nog tot acht competitieduels in de Primera División en maakte hij zijn debuut in de Champions League, maar daarna werd Lucas Silva voorbijgestreefd door de concurrentie.

Via een verhuurperiode aan Olympique Marseille kwam Lucas Silva alsnog aan flink wat speelminuten, daarna gooide zijn eigen lichaam roet in het eten. Vanwege hartproblemen leek de Braziliaan te moeten stoppen met voetballen. Na enkele maanden kwam er echter positief nieuws voor de controleur: hij kon toch doorgaan met profvoetbal.

Bij Real Madrid kwam hij echter niet aan de bak, waardoor een terugkeer bij Cruzeiro de beste optie was voor club en speler. Over enkele maanden begint de competitie in Brazilië pas weer, Cruzeiro werd vorig seizoen teleurstellend twaalfde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner