31.01.2017 21:23

Dijks alsnog op huurbasis naar Norwich City

Mitchell Dijks (l.) viert samen met Hakim Ziyech (r.) het doelpunt van de Ajax-middenvelder tegen Excelsior. (29-10-2016)
Mitchell Dijks (l.) viert samen met Hakim Ziyech (r.) het doelpunt van de Ajax-middenvelder tegen Excelsior. (29-10-2016)

Nadat een transfer eerder deze week nog af leek te ketsen, heeft Mitchell Dijks alsnog getekend bij Championship-club Norwich City. Ajax verhuurt de linksback, die dit seizoen nauwelijks speelde, aan de Engelse club. Norwich City heeft een optie tot koop op Dijks bedongen.

De vleugelverdediger komt uit de jeugdopleiding van Ajax, maar was slechts één seizoen een echte basisspeler bij het eerst elftal. Vorig seizoen, onder trainer Frank de Boer, kwam Dijks tot 29 duels in de Eredivisie. Dit seizoen werd hij voorbijgestreefd door Daley Sinkgraven, die door nieuwe trainer Peter Bosz als linksback wordt gebruikt.

Eerder deze week leken Norwich City en Ajax al tot een akkoord te komen over Dijks, maar de speler zelf had niet het juiste gevoel bij de club. Een week later, op de laatste dag van de transfermarkt in Nederland en Engeland, ging de linksback alsnog overstag. Hij staat nog tot medio 2018 onder contract in Amsterdam, maar Norwich City kan besluiten om Dijks te kopen aan het einde van dit seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner