31.01.2017 23:51

Kishna herenigd met El Ghazi bij Lille OSC

Aanvallers Anwar El Ghazi (l.) en Ricardo Kishna bedanken het publiek na de overwinning van Ajax op FC Twente. (15-02-2015).
Aanvallers Anwar El Ghazi (l.) en Ricardo Kishna bedanken het publiek na de overwinning van Ajax op FC Twente. (15-02-2015).

Ricardo Kishna wordt in Frankrijk herenigd met Anwar El Ghazi. De vleugelaanvaller wordt door het Italiaanse Lazio Roma verhuurd aan Lille OSC, maar de Franse ploeg uit de Ligue 1 heeft een optie op koop van naar verluidt tien miljoen.

In de zomer van 2015 verkaste Kishna, die in Amsterdam jarenlang te boek stond als een enorm talent, voor ongeveer drie miljoen naar Lazio. Zijn periode in de Italiaanse hoofdstad werd geen onverdeeld succes, want de in Den Haag geboren aanvaller kreeg opnieuw last van blessures uit het verleden. Kishna kampte namelijk in zijn periode bij Ajax meermaals met een fikse blessure aan zijn meniscus. In twee seizoenen kwam de linkervleugelaanvaller tot slechts zestien wedstrijden in de Serie A.

De beide oud-Ajacieden zijn op de laatste dag van de transferperiode gepresenteerd, want pas dinsdagmiddag werd de transfer van El Ghazi wereldkundig gemaakt. Voor de Ajacied betaalde Lille maar liefst negen miljoen euro. De rechtsbuiten tekende een contract wat hem bindt tot de zomer van 2021 aan de Franse club. 

"Ik kreeg na het eerste gesprek meteen een goed gevoel bij de club", zei El Ghazi bij zijn presentatie. "Ik kan niet wachten om te beginnen. Ik sta te popelen om de fans te ontmoeten. Ik weet dat in het verleden hier grote namen als Patrick Kluivert en Eden Hazard hebben gespeeld, dat zegt mij dat Lille een geweldige club is. Ik ga mijn stinkende best doen voor deze mooie club en zal altijd honderd procent geven."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner