01.02.2017 12:28

Telstar: "Derde helft is het belangrijkste"

In de kelder van de Jupiler League speelt al jaren cultclub SC Telsar. Onder leiding van de excentrieke voorzitter Pieter de Waard houdt de club met moeite het hoofd boven water, maar is er alom plezier.

Telstar is de club die zich afzet tegen het grote geld in het voetbal. De club uit Velsen ging al meerdere keren bijna failliet, maar heeft altijd haar identiteit weten te behouden. "Hunkeren we niet allemaal een beetje naar normalisatie en saamhorigheid? En niet naar die middelbare schoolstudent die één miljoen euro verdient. Of die eikels in Engeland die er tien verdienen. Voetballiefhebbers willen liever tweets lezen van de Dennis Blieken van deze wereld", doelt directeur De Waard op het bijzondere Twitteraccount van Telstar, onderhouden door Blieken.

"Die Dennis Blieken, die zetten zich met hart en ziel in voor de voetballerij. Voetbal is kameraadschap, waardeloze koffie in de kantine en saamhorigheid. De derde helft is nog steeds de belangrijkste helft van de wedstrijd. Zo beleven de mensen het hier", aldus De Waard in het Algemeen Dagblad.

"Sinds 1963 loopt Telstar langs de rand van de afgrond. Maar het is wel zo dat er langs die rand de mooiste bloemen staan. En af en toe mogen wij er eentje plukken. We blijven voortbestaan uit dankbaarheid. Afhankelijk als we zijn van tien mensen die absoluut niet weten wat ze vrijdag moeten doen als de club niet meer bestaat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner