01.02.2017 22:45

Bertrand Traoré schlemiel in de Afrika Cup

Egypte heeft woensdag de finale van de Afrika Cup 2017 bereikt door Burkina Faso te verslaan na penalty's. Na de reguliere speeltijd en de verlenging stond het 1-1 in Gabon, waarna Bertrand Traoré de beslissende penalty miste.

Mohamed Salah opende na ruim een uur spelen de score voor Egypte, de superster van het land schoot raak op aangeven van Mahmoud Kahraba. Burkina Faso liet echter zien over ruggengraat te beschikken, zeven minuten later maakte Aristide Bancé er weer 1-1 van in Libreville, Gabon. In de verlenging liet Bertrand Traoré zich gelden met aanvallende acties, maar de Ajacied, die op huurbasis overkwam van Chelsea, kon het verschil niet maken.

Burkina Faso leek op rozen te zitten toen Abdallah El Said de eerste penalty voor Egypte miste. Na zes geraakte penalty's kon doelman Kouakou Koffi voor de 4-3 in de penaltyserie zorgen, maar de jonge goalie miste. Amr Warda profiteerde direct door wel te scoren, waarna Bertrand Traoré in de laatste penalty van de serie faalde. Zodoende staat Egypte in de finale van de Afrika Cup, hierin speelt het op 4 februari tegen de winnaar van het duel Kameroen - Ghana.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner