02.02.2017 21:12

SV Spakenburg stunt met komst van Maynard

Kelvin Maynard (l.) is niet onder de indruk van Deniz Türüç (r.), die druk probeert te zetten op de verdediger van FC Emmen. (08-03-2013)
Kelvin Maynard (l.) is niet onder de indruk van Deniz Türüç (r.), die druk probeert te zetten op de verdediger van FC Emmen. (08-03-2013)

Tweede Divisie-club SV Spakenburg heeft vlak voor het sluiten van de winterse transfermarkt een verdediger met internationale ervaring aangetrokken. Kelvin Maynard, die in Engeland voor Burton Albion speelde, werd aangetrokken.

Maynard is een Nederlandse rechtsback met Surinaamse roots, die ook in het centrum van de verdediging uit de voeten kan. Hij speelde lang voor FC Volendam, ook in de Eredivisie, waarna hij in 2010 het buitenland opzocht. SC Olhanense (Portugal) en Kecskeméti T (Hongarije) waren de clubs van Maynard, die vervolgens terugkeerde in Nederland om voor FC Emmen te spelen.

Na een jaartje vertrok Maynard alweer naar het buitenland, België was ditmaal de bestemming. Na een succesvol seizoen bij Royal Antwerp kreeg de verdediger een kans om in Engeland te spelen, voor Burton Albion. Maynard promoveerde twee keer met zijn werkgever, maar kwam alleen in actie op het laagste niveau waarop Burton Albion speelde. In december liet Maynard zijn contract ontbinden, waardoor Spakenburg hem transfervrij binnen kan halen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner