02.02.2017 21:29

Oosterwijk krijgt meteen zijn kans in Breda

NAC Breda-trainer Stijn Vreven doet meteen na de transferperiode een beroep op nieuweling Jari Oosterwijk. De spits wordt voor de tweede seizoenshelft gehuurd van FC Twente en tegen FC Den Bosch krijgt Oosterwijk direct een basisplaats. De aanvalsleider vervangt Cyriel Dessers, die geschorst is tegen de streekgenoot.

Dessers kreeg in de vorige wedstrijd van NAC Breda zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij automatisch geschorst is voor het volgende duel van zijn werkgever. Vreven twijfelt niet om Oosterwijk meteen voor de leeuwen te gooien. "Het is een mooie kans om hem echt te leren kennen. Hij heeft genoeg invalbeurten gehad bij FC Twente en bij Jong Oranje gespeeld, dus ik heb een goed beeld van hem", stelt de trainer van NAC Breda op de persconferentie voor het duel met FC Den Bosch.

Oosterwijk kan in het shirt van de Brabanders zijn honderdste officiële wedstrijd in zijn carrière spelen, hij scoorde tot nu toe 26 doelpunten in zijn carrière, vijf in de Eredivisie en negentien in de Jupiler League. De spits verlengde onlangs zijn contract in Enschede, waardoor hij nog tot medio 2020 onder contract staat bij FC Twente.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner