03.02.2017 14:20

Milik razendsnel terug in selectie na blessure

Na een bizar snelle revalidatie maakt Arkadiusz Milik zaterdagavond zijn rentree in de wedstrijdselectie van SSC Napoli. De spits scheurde vier maanden geleden zijn kruisband af tijdens een interland van Polen. Milik meldt het heugelijke nieuws met gepaste enthousiasme zelf op Twitter.

Op 8 oktober 2016 ging het tijdens de kwalificatiewedstrijd Polen - Denemarken mis voor Milik. De oud-spits van Ajax, tot dan toe erg productief bij zijn nieuwe werkgever uit de Serie A, werd in de rust in de kleedkamer gehouden, waar al gevreesd werd voor het ergste. Twee dagen later werden de vermoedens bevestigd; Milik moest onder het mes vanwege een gescheurde kruisband.

Normaal gesproken staat voor zo'n blessure een minimale revalidatieperiode van zes maanden, maar Milik deed er een kleine vier maanden over. SSC Napoli staat zaterdagavond tegenover Bologna, in die wedstrijd kan de Pool zijn rentree maken. Hij speelde vooralsnog negen wedstrijden in dienst van de Italianen, daarin scoorde hij al zeven keer. Het vroege herstel van Milik betekent dat hij ook speelminuten kan maken in de Champions League, in de knock-outfase is SSC Napoli gekoppeld aan Real Madrid.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner