03.02.2017 19:15

FIFA handhaaft forse puntenstraf Bolivia

Bolivia kan kwalificatie voor het WK voetbal van 2018 zo goed als vergeten. Wereldvoetbalbond FIFA handhaafde vrijdag de straf waardoor het land vier punten moet inleveren. Bovendien kreeg Bolivia een boete van 11.000 euro.

De FIFA strafte de Bolivianen al in november met twee reglementaire nederlagen van 3-0 tegen Chili en Peru, omdat de ploeg de niet-speelgerechtigde Nelson Cabrera had opgesteld. De bond meent dat de in Paraguay geboren voetballer alleen voor dat land mag uitkomen. Hij speelde echter voor Bolivia in de twee wedstrijden afgelopen september. Bolivia won met 2-0 van Peru en speelde gelijk tegen Chili (0-0).

Vooral Chili profiteerde van de straf voor Bolivia. Het land passeerde dankzij de twee gratis verkregen punten Argentinië op de ranglijst. Bolivia staat op de negende plaats en is een-na-laatste in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie. De eerste vier landen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK.

De achterstand op de vijfde plaats, dat nog recht geeft op play-offs voor het WK, lijkt onoverbrugbaar voor de Bolivianen. Doordat het land vier punten minder heeft na de straf, bedraagt het verschil met nummer vijf Argentinië nu twaalf punten. Met nog zes wedstrijden voor de boeg lijkt het onbegonnen werk voor Bolivia.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner