04.02.2017 11:57

Ommekeer Van Ooijen: "Niet klaar bij Heracles"

Tolgahan Çiçek (l.) geeft een pass tijdens het competitieduel Heracles Almelo - De Graafschap. (23-01-2016)
Tolgahan Çiçek (l.) geeft een pass tijdens het competitieduel Heracles Almelo - De Graafschap. (23-01-2016)

Na een seizoen met weinig speeltijd lijkt Peter van Ooijen weer op de weg terug bij Heracles Almelo. Tegen PSV kreeg hij één van zijn twee basisplaatsen in het seizoen en nu snakt de middenvelder naar meer speelminuten in de Eredivisie.

De controleur op het middenveld kreeg ook vorig seizoen weinig speeltijd vanaf het eerste fluitsignaal, maar nu lijkt de knop om bij Van Ooijen. "Ik heb het niet makkelijk gevonden om zo lang op de bank te zitten. Ik liet mijn kop soms hangen, gaf niet elke dag honderd procent en was weleens kwaad dat ik niet speelde. Als je een jaar lang niet veel speelt, wordt het op een gegeven moment echt moeilijk. Maar ik heb in de winterstop een omslag gemaakt. Ik ben positief gaan denken en hard gaan trainen. Dit voelt veel beter."

Tijdens de afgelopen winterstop vroeg Van Ooijen om een gesprek met Heracles Almelo, zo vertelt hij aan de Tubantia. "Ik had het gevoel op een dood spoor te zitten. We hebben een gesprek gehad en ze vroegen me wat ik wilde. Ik heb geantwoord dat ik nog niet klaar ben bij Heracles. Dat als ik niet probeer om door te breken, ik verloren heb voor mijn gevoel." De middenvelder moet nog negen duels spelen om een mijlpaal van honderd officiële duels in zijn carrière te behalen, Heracles Almelo speelt zaterdagavond tegen Willem II.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner