04.02.2017 22:49

Hattricks Mertens en Hamsik voor SSC Napoli

Napoli heeft zaterdag een doelpuntenfestijn gemaakt van de uitwedstrijd tegen Bologna. De club uit Napels won met liefst 7-1. In het stevige duel vielen voor rust twee rode kaarten en maakten Dries Mertens en Marek Hamsik allebei drie doelpunten. Voor Mertens was het al zijn derde hattrick van dit seizoen.

Na zes minuten leidde Napoli al met 2-0, dankzij treffers van Hamsik en Lorenzo Insigne. Het zag er somber uit toen Napoli-spits José Callejón met hands een strafschop veroorzaakte. Deze werd gemist door Mattia Destro, maar even later werd Callejón met rood weggestuurd voor natrappen.

Vijf minuten later, er was een half uur gespeeld, stond ook Bologna met tien man. Adam Masina kreeg rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Mertens benutte de vrije trap die volgde (0-3). Vassilis Torosidis scoorde hierna voor Bologna, maar opnieuw Mertens zorgde nog voor rust voor de 1-4.

Na de pauze maakte Hamsik de vijfde en zesde van Napoli. Het slotakkoord was voor Mertens, die de 7-1 scoorde. Napoli staat voorlopig tweede, op drie punten achterstand van Juventus dat nog twee wedstrijden tegoed heeft.