06.02.2017 19:57

Update: Twee stadionverboden na spandoek

Bersant Celina (l.) is eerder bij de bal dan Sofyan Amrabat (r.) tijdens de wedstrijd FC Twente - FC Utrecht. (20-11-2016)
Bersant Celina (l.) is eerder bij de bal dan Sofyan Amrabat (r.) tijdens de wedstrijd FC Twente - FC Utrecht. (20-11-2016)

FC Twente heeft zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord een spandoek laten verwijderen met de tekst 'Kosovo is Serbia!'. Het doek hing over de reling van de tribune op Vak P, waar de fanatieke aanhang zit. De geschorste Twente-speler Bersant Celina, international van Kosovo, zag het op de hoofdtribune vol ergernis aan.

"Prachtige club en geweldige fans, maar voor de individuen die dit hebben gedaan, heb ik geen respect", zette Celina op Instagram bij een foto van het spandoek. Kosovo heeft zich afgescheiden van Servië, maar de Serviërs erkennen de onafhankelijkheid niet. De spanningen tussen beide landen namen recent toe toen in Kosovo een Servische trein werd tegengehouden met daarop de provocerende tekst 'Kosovo is Servië'. Diezelfde tekst stond zondag ook in de Grolsch Veste.

"Een dergelijk spandoek hoort niet in een voetbalstadion thuis", meldde Twente in een verklaring. "In overleg met alle partijen is besloten om kort voor rust, in verband met mogelijk escalatie, het spandoek te verwijderen." De club onderzoekt wie er achter zit.

Update: 06-02-2017: 19:57:

Twee supporters hebben naar aanleiding van een politiek spandoek een stadionverbod gekregen van FC Twente. Tijdens het duel met Feyenoord viel in Vak-P, met de harde supporterskern van FC Twente, Kosovo is Serbia! te lezen op een spandoek.

Kosovo is al enkele jaren afgescheiden van Servië, maar lang niet elke inwoner van Servië erkent de afsplitsing. Bersant Celina, Kosovaar, zat op de tribune tijdens FC Twente - Feyenoord en nam aanstoot aan het spandoek. De Tukkers verwijderden het spandoek vervolgens zo snel mogelijk. Tubantie sprak met woordvoerder Richard Peters, die stelde dat het een kleinschalige actie was.

"Het is een actie is van een klein aantal individuen. Vak P heeft zich er niet voor niets gisteren meteen van gedistantieerd." Ook FC Twente liet via een statement op de website weten dat zulke spandoeken niet in stadions thuishoren. Mocht FC Twente een boete van de KNVB krijgen, wordt de schade mogelijk verhaald op de twee fans die een stadionverbod kregen. De KNVB kan FC Twente straffen omdat politieke leuzen verboden zijn in stadions.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner