06.02.2017 11:04

Friday: "Even gestopt met krachttraining"

Fred Friday moest zaterdagavond de geschorste Wout Weghorst vervangen. De spits, deze zomer voor anderhalf miljoen euro overgekomen, was tegen PSV tweemaal trefzeker. De Nigeriaan zegt zich steeds meer thuis te voelen in Nederland.

De spits vertelt het volgende in gesprek met De Telegraaf: "Toen ik in 2013 vanuit Nigeria naar Noorwegen verhuisde, heb ik het niet makkelijk gehad. Dat was hier in Nederland opnieuw het geval. Ik moest wennen aan een nieuwe manier van leven en spelen, maar ook aan de mensen. Daar heb ik een weg in moeten vinden. Inmiddels ben ik aardig gewend en zie ik deze plek als mijn nieuwe thuis."

Friday mocht tegen PSV voor het eerst sinds 23 oktober 2016 in de basis beginnen en scoorde direct zijn eerste doelpunten in de Eredivisie. Friday vindt dat hij ook lichamelijk steeds meer op niveau komt: "Ik was gewend om ontzettend veel te trainen in de sportschool. Daardoor was ik iets te gespierd geworden en moest ik van AZ tijdelijk stoppen met krachttrainen. Daar pluk ik nu de vruchten van."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner