06.02.2017 15:45

Real Zaragoza gaat aan de haal met Samaras

Georgios Samaras zet zijn carrière voort in de Segunda División van Spanje. De Griekse spits, oud-speler van onder meer sc Heerenveen, heeft een principeakkoord bereikt met Real Zaragoza, de huidige nummer twaalf van de competitie.

Samaras begon zijn carrière in de jeugdopleiding van OFI Kreta, maar werd al op jonge leeftijd door sc Heerenveen naar Nederland gehaald. De spits speelde uiteindelijk een kleine vier jaar in het eerste elftal, hij scoorde 25 keer in 88 Eredivisie-duels. Manchester City kwam, voordat het de topploeg werd die het nu is, voor de Griekse aanvaller, waar hij anderhalf seizoen veel speelde.

Toch werd de aanvalsleider verkocht aan Celtic, waar Samaras enkele goede jaren beleefde. Een terugkeer naar Engeland, waar hij ging spelen voor West Bromwich Albion, luidde het einde van zijn goede spel aan. Hij kwam nauwelijks aan de bak in de Premier League en koos vervolgens voor avonturen in Saoedi-Arabië en de Verenigde Staten. Nu keert hij dus terug naar Europa, mits hij door de medische keuring bij Real Zaragoza komt. Lukt dit, dan tekent hij een contract tot aan het einde van het huidige seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner