06.02.2017 19:20

Lewandowski zes keer op rij de beste van Polen

Sinds 2011 is spits Robert Lewandowski de beste voetballer van Polen. Nadat hij de prijs tot en met 2015 al vijf keer op rij wist te winnen, pakte de speler van Bayern München ook over het jaar 2016 de titel van beste voetballer.

De aanvalsleider werd wederom door een jury verkozen. Hij won met Bayern München de Bundesliga, terwijl hij met Polen de kwartfinale bereikte op het Europees kampioenschap in Frankrijk. In die ronde was Portugal, de uiteindelijke winnaar van het toernooi, te sterk via een penaltyserie. In de kwalificaties van het toernooi had Lewandowski al dertien keer gescoord, terwijl hij in het huidige kwalificatietoernooi, voor het Wereldkampioenschap in Rusland, ook al zeven keer trefzeker was.

Voor Bayern München scoorde hij vorig seizoen maar liefst dertig keer in de Duitse competitie, in het huidige seizoen produceerde hij de helft van dit aantal treffers. Daarmee lijkt voor Lewandowski de weg naar een zevende titel van beste voetballer in Polen open te liggen. In december van het vorige jaar verlengde Bayern München met de topspits, die nu tot medio 2021 vastligt in Beieren. Bayern München staat ook dit seizoen bovenaan in Duitsland, terwijl Polen koploper is in de kwalificatiegroep voor het WK.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner