06.02.2017 20:59

'Komst Cáceres moet verlies Van Dijk opvullen'

Southampton kent defensieve problemen na wat pech in de laatste weken en daarom is Martín Cáceres benaderd voor een eventueel contract. De Uruguayaan is transfervrij nadat afgelopen zomer zijn contract bij Juventus niet werd verlengd.

Virgil van Dijk vormt een groot onderdeel van de personele problemen van Southampton. De Nederlander raakte eind januari geblesseerd aan zijn enkel, maar de kwetsuur bleek erger dan verwacht. Van Dijk ligt er ongeveer twee tot drie maanden uit, waardoor de verkoop van José Fonte extra zuur was voor Southampton. De ploeg leek de Portugees niet meer nodig te hebben en deed hem van de hand, maar dat was voor de blessure van Van Dijk.

Cáceres stond onder contract bij grote clubs als FC Barcelona, Juventus en Sevilla, maar de 29-jarige verdediger is met een kleine 250 officiële wedstrijden in zijn carrière allesbehalve ervaren te noemen. Desalniettemin is hij een interessante optie als transfervrije speler, aangezien de transfermarkt in Engeland gesloten is. Southampton is volgens Sky Sports niet de enige kaper op de kust, Crystal Palace en Sunderland worden genoemd als mogelijke werkgevers voor de Zuid-Amerikaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner