07.02.2017 16:34

Meijers: "Dit had ik echt niet aan zien komen"

Het ontslag van trainer Željko Petrović komt als een verrassing voor de spelersgroep van ADO Den Haag. Aanvoerder Aaron Meijers laat dat weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. De clubleiding van ADO had geen vertrouwen meer in Petrović.

ADO ging vrijdagavond in het eigen Kyocera Stadion met 0-2 onderuit tegen Vitesse en dat was de druppel voor het vertrek van Petrović. "Je weet dat dit gezien de slechte resultaten kan gebeuren, maar ik had het nu niet zien aankomen", vertelt Meijers. "Ik had verwacht dat het over de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles heen getild zou worden. Ik denk dat de club lang heeft getwijfeld over deze beslissing."

De selectie van ADO werd dinsdagochtend toegesproken door directeur Mattijs Manders en manager voetbalzaken Jeffrey van As. "Ik dacht dat we gewoon een speech zouden krijgen. Maar toen werd ons gezegd dat Petrović werd ontslagen. Volgens mij had niemand dat verwacht. De trainer heeft ons daarna succes gewenst. Hij was geëmotioneerd, maar het leek of hij het wel begreep."

ADO begon nog goed aan het huidige seizoen, maar is de laatste maanden steeds verder gezakt op de ranglijst. De ploeg staat inmiddels op de zestiende plaats en daarmee in de gevarenzone. Meijers vindt het wrang dat Petrović nu verantwoordelijk wordt gehouden voor de matige prestaties van de laatste tijd. "Wij zijn ook schuldig. We hebben met zijn allen gefaald. De spelersgroep moet nu opstaan. Dat had al veel eerder moeten gebeuren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner