08.02.2017 09:05

Optreden Cillessen oogst lof bij Luis Enrique

Jasper Cillessen is blij omdat zijn FC Barcelona vlak voor rust door een doelpunt van Luis Suárez op 1-0 komt tegen Atlético Madrid in de halve finale van de Copa del Rey. (07-02-2017)

Jasper Cillessen heeft dinsdagavond een goede beurt gemaakt onder de lat bij FC Barcelona. De Nederlandse doelman verrichte in het Copa del Rey-duel met Atlético Madrid een paar belangrijke reddingen, wat hem de complimenten van trainer Luis Enrique opleverde.

De van Ajax overgekomen Cillessen is in Barcelona de tweede doelman achter de Duitser Marc-André ter Stegen. In de Copa del Rey krijgt Cillessen de kans om zich te bewijzen aan zijn trainer. "Dit is waarom we twee keepers hebben", liet een blije Enrique na het 1-1 gelijkspel tegen Atlético Madrid weten. "Hij keepte uitstekend, van begin tot eind. Een prima optreden."

Mede door het goede keeperswerk van Cillessen plaatste FC Barcelona zich voor de finale van het bekertoernooi, waarin Celta de Vigo of Deportivo Alavés de tegenstander zal zijn. De Catalanen wonnen een week geleden met 1-2 in Madrid, waardoor het gelijkspel in Camp Nou voldoende was voor een finaleplaats.