08.02.2017 12:12

Groenendijk nieuwe trainer van ADO Den Haag

Alfons Groenendijk is de nieuwe trainer van ADO Den Haag. De club meldt via de officiële kanalen dat de 52-jarige trainer is aangesteld als opvolger van de ontslagen Željko Petrović.

Groenendijk werd na het ontslag van Petrović meteen in verband gebracht met ADO Den Haag. De trainer zal in Den Haag een contract tot het einde van het seizoen tekenen met een optie voor nog twee jaar. De doelstelling voor Groenendijk zal zijn om de Hagenaren in de Eredivisie te houden. Op dit moment staat ADO op een teleurstellende zestiende plaats.

"Alfons is een goede trainer die vorig seizoen bij Excelsior heeft bewezen om met beperkte middelen de club te kunnen behouden voor de Eredivisie. Bij ons komt hij in een vergelijkbare situatie terecht en wij kunnen zijn ervaring goed gebruiken. Ik heb er vertrouwen in dat hij ons op het hoogste niveau kan houden", aldus manager voetbalzaken Jeffrey van As.

Groenendijk heeft een verleden bij ADO Den Haag. Hij stond tussen 1982 en 1987 als speler onder contract in de residentiestad. Als trainer had hij onder meer Willem II, FC Den Bosch, Jong Ajax en Excelsior onder zijn hoede. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner