08.02.2017 14:31

NAC Breda neemt Oosterwijk in genade aan

Jari Oosterwijk (r.) is te sterk voor Alessio Carlone (l.) tijdens het competitieduel FC Den Bosch - NAC Breda (03-02-2017).
Jari Oosterwijk (r.) is te sterk voor Alessio Carlone (l.) tijdens het competitieduel FC Den Bosch - NAC Breda (03-02-2017).

Jari Oosterwijk kan weer speelminuten gaan maken namens NAC Breda. De huurling van FC Twente heeft zijn excuses aangeboden, waarna NAC-trainer Stijn Vreven de spits weer in genade heeft aangenomen.

Oosterwijk blikt terug op het akkefietje met zijn trainer. "Na het verlies in Den Bosch wilde ik niets liever dan maandag in eigen huis, samen met mijn ploeggenoten, laten zien dat die wedstrijd een incident was", vertelt de spits op de clubsite van de Bredanaars. "Toen de trainer vertelde dat ik niet in de basis zou staan, was ik daarom erg teleurgesteld. Die teleurstelling heb ik op een verkeerde manier geuit. Daar hebben we goede gesprekken over gevoerd en de blik gaat nu weer op de toekomst. Voor deze reactie en de uitwerking daarvan heb ik deze week mijn ploeggenoten en de technische staf mijn excuses aangeboden. Ik hoop dit seizoen nog belangrijk te kunnen zijn voor NAC."

Trainer Vreven wil het incident achter zich laten. "Jari is een jonge jongen die bij NAC in een andere omgeving terecht is gekomen. Dat vergt in een korte tijd veel aanpassingsvermogen. Zijn reactie op het nieuws dat hij niet in de basis stond kwam voor mij als een verrassing, maar daar wil ik niet te lang bij stilstaan. We hebben een goed gesprek daarover gevoerd en ik vertrouw erop dat Jari gaat vechten voor zijn plek en dit seizoen nog belangrijk kan zijn voor NAC. Een jonge speler moet ook de ruimte krijgen om te leren en zichzelf te ontwikkelen", aldus de Belgische coach.

Aankomend weekend speelt NAC in eigen huis tegen RKC Waalwijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner