08.02.2017 15:47

ADO wil Heesen als assistent van Groenendijk

Assistent-trainer Dirk Heesen (l.) is in gesprek met Tjaronn Chery (r.) tijdens een training van Queens Park Rangers (26-07-2016).
Assistent-trainer Dirk Heesen (l.) is in gesprek met Tjaronn Chery (r.) tijdens een training van Queens Park Rangers (26-07-2016).

ADO Den Haag is bezig om Dirk Heesen aan te stellen als assistent-trainer van Alfons Groenendijk. Laatstgenoemde werd woensdag gepresenteerd als de opvolger van Željko Petrović, die dinsdag werd ontslagen door ADO Den Haag.

Heesen fungeerde tot begin november als assistent-trainer van Jimmy Floyd Hasselbaink bij Queens Park Rangers, waar hij samenwerkte met Nasser el Khayati. Inmiddels is Heesen echter transfervrij. "Het lijkt mij goed om een ervaren man aan de staf toe te voegen om het team buiten de lijnen sterker te maken", aldus Jeffrey van As, manager voetbalzaken van ADO Den Haag. "Het is jammer dat het al uitgelekt is, maar we zijn inderdaad met Dirk in gesprek. Alfons weet daarvan."

"Onze financiële middelen zijn beperkt", vervolgt Van As tegenover Voetbal International. "Daardoor moeten we inventief zijn om tot een samenwerking te komen. Ik wil het net geen liefdadigheid van zijn kant noemen, maar het is duidelijk dat de bal nu bij Dirk ligt."

Heesen was tussen 1992 en 1998 actief als speler van ADO Den Haag.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner