08.02.2017 21:45

FIFA boort Hull City aanvaller door de neus

Yannis Salibur maakt het seizoen gewoon af bij zijn werkgever EA Guingamp. De Franse aanvaller met Congolese roots leek in de winterse transferperiode op weg naar Hull City, maar vanwege een fout ging de transfer niet door. De FIFA helpt ook geen handje mee.

Naar verluidt bereikte de laagvlieger uit de Premier League op de laatste transferdag, 31 januari, een akkoord met EA Guingamp over de overgang van Salibur. Met de deal was ruim tien miljoen euro gemoeid, maar volgens de BBC liep het versturen van het papierwerk rondom de 26-jarige linksbuiten annex spits vertraging op. Hierdoor werd de deadline bij de voetbalbonden niet gehaald.

Voetbalbonden moeten een transfer officieel bekrachtigen en moeten daarvoor het papierwerk voor middernacht binnen hebben. In het verleden ging het op een niveau hoger mis tussen Manchester United en Real Madrid, waarbij De Gea geen transfer maakte, ook bij Hull City hoeft men niet te rekenen op een nieuwe speler. De FIFA wil niet meewerken aan het alsnog bekrachtigen van de overgang.

Salibur scoorde dit seizoen vijf keer voor middenmoter EA Guinkamp, Hull City is momenteel degradatiekandidaat in Engeland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner