08.02.2017 22:45

AC Milan met negen man alsnog naar winst

AC Milan speelde woensdag in het inhaalduel met Bologna het laatste half uur nog maar met negen man. Toch slaagde de ploeg van trainer Vincenzo Motella erin met drie punten terug te keren naar Milaan. Een doelpunt van de Kroaat Mario Pašalić besliste het duel in de laatste minuut van de reguliere speeltijd.

Gabriel Paletta verdween al voor rust met twee keer geel naar de kant. Dat was de AC Milan-verdediger dit seizoen al twee keer eerder overkomen. Na de pauze kon ook Juraj Kucka vertrekken na twee gele kaarten binnen zes minuten. AC Milan beperkte zich daarna tot verdedigen en mikte op een gelijkspel. Maar Pašalić tikte op aangeven van de Spanjaard Gerard Deulofeu in de 89e minuut binnen. Milan staat zevende in de Serie A met veertig punten uit 23 duels. Koploper Juventus, dat woensdag met 2-0 won bij FC Crotone, heeft er 57.