08.02.2017 23:31

Leicester City moeizaam door in FA Cup

Leicester City heeft de vierde ronde van de FA Cup bijzonder moeizaam doorstaan. In de herkansing op woensdag schakelde de ploeg van trainer Claudio Ranieri het modale Derby County pas in de verlenging uit: 3-1. Een vlammend schot van Wilfred Ndidi bracht de verlossing.

Leicester City, vorig jaar kampioen van de Premier League, speelde eind januari met 2-2 gelijk tegen Derby County, waardoor een tweede wedstrijd tegen de club uit de Championship, getraind door Steve McClaren, nodig was.

In het eigen King Power Stadion oogde Leicester de eerste helft krachteloos en wist het nauwelijks kansen te creëren. Kort na rust kopte Andy King de ploeterende thuisploeg op voorsprong. Maar Derby County kwam na ruim een uur spelen op gelijke hoogte via Abdoul Camara.

In de verlenging sloeg de vers ingebrachte Ndidi vrij snel toe met een hard en raak afstandsschot. Die goal brak het verzet bij Derby County. Demarai Gray gaf de zege nog wat glans voor Leicester, dat dit seizoen zijn draai maar moeilijk kan vinden, getuige de zestiende plek in de competitie.