09.02.2017 09:31

Van den Brom kijkt uit naar wedstrijd in Lyon

John van den Brom kan het nauwelijks geloven: zijn ploeg komt driemaal op achterstand, maar speelt toch gelijk. (03-12-2016)
John van den Brom kan het nauwelijks geloven: zijn ploeg komt driemaal op achterstand, maar speelt toch gelijk. (03-12-2016)

AZ Alkmaar speelt volgende week in de Europa League eerst in Alkmaar tegen Olympique Lyon, maar AZ-trainer John van den Brom kijkt vooral uit naar de uitwedstrijd in Stade des Lumières, het stadion dat een jaar geleden Stade Gerland verving.

AZ kwalificeerde zich voor de knock-outfase van de Europa League door als tweede te eindigen in een groep met Zenit St. Petersburg, Maccabi Tel Aviv en Dundalk FC. "Het is wel kicken als je er bij nadenkt dat wij over twee weken ook in dit geweldige stadion spelen", vertelt de oefenmeester aan De Telegraaf. "Dat hebben we maar wel mooi even geflikt met z'n allen. Nu is het de uitdaging om daar ook voor een verrassing te gaan zorgen."

Van den Brom bekeek woensdagavond de wedstrijd van Olympique Lyon tegen AS Nancy (4-0 winst). "Tegen Nancy begon Lyon moeizaam, maar toen vier minuten na de 1-0 ook de 2-0 viel, gingen ze veel makkelijker voetballen. Het is een goede ploeg, daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Maar ik zie altijd kansen", aldus Van den Brom, die Memphis Depay na veertig minuten zag invallen. "Hij viel goed in. Hij speelde echt weer als de Memphis zoals we hem kennen van zijn tijd in Nederland."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner