09.02.2017 09:45

Lovren hoopt op steun voor vluchtelingen

Dejan Lovren heeft de bal tijdens het competitieduel Liverpool - Swansea City (21-01-2017).
Dejan Lovren heeft de bal tijdens het competitieduel Liverpool - Swansea City (21-01-2017).

Dejan Lovren hoopt dat meer mensen begrip opbrengen voor vluchtelingen. De verdediger van Liverpool moest op jonge leeftijd vluchten uit voormalig Joegoslavië en weet hoe die mensen zich voelen.

Op driejarige leeftijd vertrok Lovren met zijn familie naar München om de burgeroorlog in Joegoslavië te ontvluchten. "We hadden geluk", aldus de mandekker tegenover Liverpool TV. "Mijn grootvader werkte in Duitsland, en kun dus het papierwerk regelen." Na zeven jaar in Duitsland wilde de familie definitief blijven, maar dat verzoek werd afgewezen. "Telkens kregen mijn ouders te horen dat we terug moesten zodra de oorlog afgelopen zou zijn. Op een gegeven moment kregen we inderdaad te horen dat we twee maanden de tijd hadden om onze spullen te pakken en terug te keren. Dat was heel moeilijk."

De familie Lovren vertrok naar Kroatië, waar Lovren uiteindelijk uitgroeide tot profvoetballer. Zijn verleden is hij echter niet vergeten. "Als ik zie wat er vandaag de dag gebeurt met vluchtelingen, denk ik daaraan terug. Ik weet hoe het voelt als mensen je niet in hun land willen hebben. Terwijl die mensen gewoon hun levens en kinderen willen redden. Daarom zeg ik: geef vluchtelingen alsjeblieft een kans."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner