09.02.2017 19:10

Go Ahead haalt international transfervrij op

Lum Rexhepi (r.) wint het kopduel van Tobias Hysén tijdens de Europa League-kwalificatiewedstrijd IFK Göteborg - HJK Helsinki. (28-07-2016)
Lum Rexhepi (r.) wint het kopduel van Tobias Hysén tijdens de Europa League-kwalificatiewedstrijd IFK Göteborg - HJK Helsinki. (28-07-2016)

Go Ahead Eagles heeft de selectie per direct versterkt met de centrumverdediger Lum Rexhepi. De Fin, met roots in Kosovo, was transfervrij nadat zijn contract bij HJK Helsinki in december afliep. Rexhepi tekent voor anderhalf jaar. Daarnaast bestaat er de optie om het contract tot medio 2018 met één jaar te verlengen als de samenwerking bevalt.

Rexhepi speelde ruim tachtig wedstrijden in zijn geboorteland Finland, waar hij in 2013 ook één interland voor speelde. Daarna maakte de mandekker de overstap naar het nationale elftal van Kosovo, waarvoor de teller inmiddels op twee interlands staat. Go Ahead Eagles nam Rexhepi deze week op de proef en de verdediger maakte meteen indruk, zo stelt technisch manager Dennis Bekking op de clubwebsite. 

"Hij is tweebenig en kan een aanvaller uitschakelen. Tijdens deze stageweek heeft hij het beeld dat we van hem hadden bevestigd. Lum neemt bovendien Europese ervaring mee naar Go Ahead Eagles, door zijn interlands, maar ook door Europese wedstrijden in clubverband", kijkt Bekking naar de vijf duels die hij voor HJK Helsinki speelde in het kwalificatietoernooi van de Europa League.

Rexhepi moet met zijn nieuwe werkgever vechten tegen degradatie uit de Eredivisie, Go Ahead Eagles is momenteel op doelsaldo de hekkensluiter in Nederland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner