10.02.2017 10:55

Darmian: "Tevez was onnavolgbaar in Serie A"

Carlos Tévez, Eden Hazard en Alexis Sánchez. Het zijn de drie beste spelers waartegen Matteo Darmian heeft gespeeld. De rechtsback deed dat in het verleden in de Serie A en momenteel in de Premier League.

De Italiaan is stellig als hij de opponent moet noemen tegen wie hij het heeft moeilijk had. "Uit de periode in de Serie A is dat Tévez. Toen hij nog speelde bij Juventus was Tévez onnavolgbaar in de Serie A", stelt de verdediger van Manchester United op de officiële website van de club. Darmian speelde als speler van AC Milan, US Palermo en Torino FC in de Serie A, maar alleen als speler van laatstgenoemde club trof hij Tévez. Dat gebeurde viermaal in totaal. De eerste keer dat beide spelers elkaar troffen was op 29 september 2013. Juventus versloeg Torino die dag met 0-1. In de daaropvolgende ontmoeting werd het opnieuw 1-0, ditmaal met Tévez als matchwinner.

Ook de derde confrontatie was een prooi voor de Argentijn, het werd 2-1. Dat waren ook de cijfers van de laatste ontmoeting tussen Tévez en Darmian. Alleen bleek die keer de rechtsback de betere. "Hij toonde elke wedstrijd zijn klasse, maar zijn absolute kwaliteit was toch zijn karakter", gaat de 27-voudig international verder. "Hij gaf nooit op en sprintte achter elke speler aan om de bal af te pakken. In die periode bij Juventus was hij een fantastische speler."

In de Premier League heeft Darmian meer moeite om zijn lastigste tegenstanders te benoemen. "Dat is moeilijk, want er zijn zoveel goede spelers in de Premier League. Maar als ik niemand van mijn eigen team mag kiezen, dan toch wel Eden Hazard en Alexis Sánchez. Elke wedstrijd weer laten zij hun klasse zien." Dit seizoen speelde Darmian alleen nog maar tegen de Chileen. Het duel Manchester United - Arsenal eindigde in november in 1-1. Vorig seizoen bleek Sánchez een enorme plaag, want in London had de oud-speler van FC Barcelona met twee treffers een zeer belangrijke bijdrage in de 3-0 overwinning voor de Gunners. In de duels waarin Darmian op het veld stond tegen Hazard, eindigde het duel beide keren in een gelijkspel: 0-0 en 1-1

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner