10.02.2017 11:35

Dijks moet Ajax drieënhalf miljoen opleveren

Mitchell Dijks (r.) zit Michael Jacobs van Wigan Athletic op de huid. (10-02-2017)
Mitchell Dijks (r.) zit Michael Jacobs van Wigan Athletic op de huid. (10-02-2017)

Mocht Norwich City besluiten om Mitchell Dijks definitief over te nemen van Ajax, zal het met een bedrag van drieënhalf miljoen over de balk moeten komen. Dat is het prijskaartje wat de Amsterdammers om de nek van de linksback hebben gehangen.

Mocht Norwich City promoveren naar de Premier League, kan Ajax nog een extra bonus verwachten. Tevens heeft de Amsterdamse club een doorverkooppercentage bedongen. Om hoeveel procent dat gaat, is niet duidelijk. Overigens is het Dijks zelf die de laatste stem heeft in een definitieve overgang naar Engeland. 

Dijks transfereerde vorig seizoen van Willem II naar Ajax, maar ook in zijn tweede periode in de hoofdstad kon hij geen potten breken. De linksback doorliep namelijk het grootste gedeelte van de jeugdopleiding van de Amsterdammers, maar na een verhuurperiode aan sc Heerenveen verkaste hij naar Tilburg. 

Daar deed hij het bovengemiddeld goed en dus haalde Ajax Dijks weer terug. In totaal speelde hij 41 wedstrijden in de afgelopen anderhalf jaar in de Eredivisie voor de Amsterdammers. Dinsdagavond scoorde Dijks namens Norwich City zijn eerste treffer in het profvoetbal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner