10.02.2017 13:40

Jonkies Ajax en PSV treffen Kiev en Benfica

De A1-elftallen van Ajax en PSV zijn vrijdagmiddag tijdens de loting voor de achtste finales van de Youth League gekoppeld aan de leeftijdsgenoten van Dinamo Kiev en SL Benfica. Beide ploegen ontvangen de tegenstander in Nederland. 

De Youth League is vergelijkbaar met de Champions League, maar dan voor spelers onder de negentien jaar. Dinamo Kiev en SL Benfica zaten bij elkaar in de groepsfase, de Oekraïners wisten met maar liefst zestien van de achttien punten door te stoten naar de knock-outfase. SL Benfica werd tweede met tien punten, waardoor de ploeg naar de play-offs moest. Daarin trof het een ploeg die via een andere route het hoofdtoernooi wilde bereiken, maar FC Midtjylland werd verslagen via penalty's.

Ajax A1 lijkt het dus het zwaarste getroffen te hebben in de Europese competitie. De ploeg moest via voorrondes het hoofdtoernooi zien te bereiken, omdat het eerste elftal van de Amsterdammers in eigen land geen kampioen werd. De wedstrijden in de achtste finales worden op 21 en 22 februari afgewerkt en het is tijdens de loting ook bekendgemaakt welke ploegen tegenover elkaar staan in de kwartfinale. Mocht Ajax zien te winnen van Dinamo Kiev, treft het AS Monaco of Real Madrid. PSV staat in een mogelijke kwartfinale tegenover CSKA Moskou of Rosenborg BK.

Mochten Ajax en PSV alles winnen de komende twee rondes, treffen de Nederlandse ploegen elkaar in de halve finale. In de drie jaar dat de Youth League georganiseerd werd, was er nog nooit een Nederlandse finalist.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner