10.02.2017 13:58

Vermeij van Heracles mist rest van seizoen

Vincent Vermeij loopt teleurgesteld van het veld in de Grolsch Veste, zijn Heracles Almelo verliest met 1-0 van FC Twente. (20-01-2017)
Vincent Vermeij loopt teleurgesteld van het veld in de Grolsch Veste, zijn Heracles Almelo verliest met 1-0 van FC Twente. (20-01-2017)

Heracles Almelo kan dit seizoen niet meer beschikken over Vincent Vermeij. Onderzoek in het ziekenhuis maakte duidelijk dat de 22-jarige aanvaller donderdag op de training de achterste kruisband van zijn linkerknie heeft gescheurd. Vermeij was in botsing gekomen met de paal.

"Een drama voor Vincent, net in een fase dat hij zich goed ontwikkelde", stelt trainer John Stegeman op de clubwebsite van Heracles Almelo. "We zullen hem de komende tijd waar mogelijk steunen." Vermeij werd op relatief late leeftijd opgepikt door Ajax, dat in hem een spits zag voor het amateurelftal. Toen de ploeg hoorde hoe jong Vermeij was, werd hij opgenomen in de jeugdopleiding.

Tot een doorbraak in het eerste elftal leidde het uiteindelijk niet, maar Vermeij pakte wel zijn speelminuten en doelpunten mee bij Jong Ajax in de Jupiler League. Begin 2014 kwam De Graafschap voor de spits, waar hij uiteindelijk een zeer belangrijke rol vertolkte. Hij scoorde in het promotiejaar van de Superboeren achttien keer in de Jupiler League, waarna hij in de play-offs tegen FC Volendam voor de beslissing zorgde. 

Na één seizoen Eredivisie toonde Heracles Almelo interesse, waarna de spits tot medio 2019 tekende. Hij speelde veertien competitieduels voor de ploeg uit Overijssel, voordat het noodlot toesloeg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner