10.02.2017 16:58

Friday na twee goals toch weer naar de bank

Fred Friday (m.) baalt flink. Ondanks zijn twee doelpunten tegen PSV winnen de Eindhovenaren wel in Alkmaar: 2-4. (04-02-2017)
Fred Friday (m.) baalt flink. Ondanks zijn twee doelpunten tegen PSV winnen de Eindhovenaren wel in Alkmaar: 2-4. (04-02-2017)

In de afwezigheid van Wout Weghorst maakte Fred Friday indruk tegen PSV door twee keer te scoren, maar nu Weghorst terugkeert van een schorsing, wordt de Nigeriaan wederom op de bank gezet. Dit bevestigt trainer John van den Brom.

Op de persconferentie laat hij weten dat Weghorst zijn eerste spits is tegen sc Heerenveen."Wout staat tegen Heerenveen weer in de spits. Maar ik ben zeker blij met het optreden van Fred tegen PSV. Ze groeien qua niveau echt steeds dichter naar elkaar toe. We wisten al dat we twee goede spitsen hebben, waarvan er maar één kan spelen. Het is dus zaak om ze scherp te houden. Ze moeten elkaar naar een hoger niveau stuwen; dat is een mooi proces."

Friday kwam deze zomer over van Lillestrøm SK, maar sindsdien kon hij zijn scorend vermogen vanuit Noorwegen niet overdragen in Nederland. De twee goals tegen PSV waren zijn eerste in de Eredivisie. AZ verloor het duel echter wel van de regerend landskampioen, het werd 2-4 in Alkmaar. SC Heerenveen - AZ staat zondagmiddag op het programma en is een duel tussen de nummers vijf en zeven van Nederland.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner