11.02.2017 17:39

Peterson vecht zich in basis voor Roda-thuis

Kristoffer Peterson maakt tegen PSV zijn eerste minuten voor Heracles Almelo. (28-01-2017)
Kristoffer Peterson maakt tegen PSV zijn eerste minuten voor Heracles Almelo. (28-01-2017)

Kristoffer Peterson heeft zich in de basis gevochten bij Heracles Almelo. De aanwinst van FC Utrecht krijgt na enkele goede invalbeurten het volle vertrouwen van John Stegeman, ten koste van Brahim Darri. Peterson begint zaterdagavond thuis tegen Roda JC in de basis.

Na zijn debuut tegen PSV eind januari liet Peterson vorige week voor het eerst echt van zich zien. De Zweed viel na een uur spelen in op bezoek bij Willem II en was gelijk beslissend. Hij zorgde twee minuten na zijn wissel voor de 1-2 van Heracles, dat uiteindelijk met een 1-3 zege vertrok uit Tilburg. Peterson flankeert voor dit duel Samuel Armenteros, die niet meespeelde tegen Willem II wegens een griepje. De spits werd toen vervangen door Vincent Vermeij, die de rest van het seizoen moet missen met een zware knieblessure.

Ook bij Roda is een wijziging doorgevoerd door trainer Yannis Anastasiou. Bij de Kerkradenaren heeft er eveneens een vleugelaanvaller een basisplek afgedwongen. Gyliano van Velzen maakte met zijn invalbeurt tegen Ajax genoeg indruk op de Griekse coach om in Almelo aan de aftrap te staan. Mikhail Rosheuvel, die er voor de wissel in het verloren duel met Ajax ook al uitging, moet op de bank plaatsnemen bij Roda. De andere tien blijven wel staan.

Het duel is vanaf 18.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner