12.02.2017 13:58

Belgische kraker met Nederlands onderonsje

Anderlecht en Zulte Waregem hebben zondagmiddag allebei een zege nodig om leider Club Brugge wat onder druk te zetten. De topper biedt tevens een directe confrontatie tussen twee Nederlanders.

Bij Anderlecht is er verrassend genoeg geen plek voor Adrien Trebel, de winteraanwinst van Standard Luik. Ook Nicolae Stanciu begint deze topper vanaf de bank. Bram Nuytinck staat wel op zijn vertrouwde positie in het hart van de Brusselse achterhoede. De gasten uit Waregem hebben in de spitspositie een plek ingeruimd voor Robert Mühren, de spits die vorige maand overkwam van AZ. Hij zal ervoor moeten zorgen dat Nuytinck een lastige middag heeft. Aan de overkant zal aandacht uitgaan naar spits Lukasz Teodorczyk, de topscorer van de competitie.

De laatste keer dat Anderlecht een wedstrijd verloor was eind november. Plaats van handeling was destijds het Regenboogstadion, de thuishaven van de tegenstander van vandaag. Toch heeft de ploeg vlak voor aanvang van de play-offs een achterstand op Club Brugge. De ploeg van René Weiler kan zich eigenlijk geen puntverlies permitteren, maar Zulte toonde zich dit seizoen een uiterst lastig te kloppen collectief. De aftrap in het Astridpark is om 14:30 en de wedstrijd is LIVE te volgen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner