12.02.2017 17:17

Chelsea loopt averij op in de strijd om de titel

Het is Chelsea niet gelukt om verder afstand te nemen in de Premier League van naaste belager Tottenham Hotspur. De ploeg van Antonio Conte speelde met 1-1 gelijk op bezoek bij Burnley FC.

Chelsea kwam al vrij vroeg in het duel op voorsprong, door een treffer van Pedro. De rappe vleugelaanvaller kreeg de bal mee van Victor Moses, waardoor het voor de Spanjaard niet moeilijk was om van dichtbij de 0-1 op het scorebord te zetten. De Londenaren konden vervolgens de score uitbouwen, maar het was de thuisploeg die de gelijkmaker scoorde. Winteraankoop Robbie Brady was daarvoor verantwoordelijk.

De middenvelder knalde een vrije trap namelijk op fenomenale wijze achter Chelsea-doelman Thibaut Courtois. Burnley kwam daarna beter in het duel en kreeg ook de grootste kansen, maar doelpunten bleven achterwege. Omdat Tottenham zaterdag met 2-0 verloor van Liverpool is het gat tussen de nummer een en twee gegroeid naar tien punten. Manchester City kan maandag bij winst op AFC Bournemouth het gat verkleinen tot acht punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner