13.02.2017 10:58

Meulensteen ontslagen bij Maccabi Haifa

De Israëlische voetbalclub Maccabi Haifa heeft René Meulensteen op straat gezet. De Nederlander betaalt de prijs voor de tegenvallende resultaten. Van de laatste negen wedstrijden werd er slechts één gewonnen.

"Het was een eer en voorrecht om bij zo’n grote club te mogen werken. Helaas waren de resultaten niet goed, de club en fans verdienen meer. Maccabi Haifa zal voor altijd een plaats in mijn hart hebben. Ik wens de club en het publiek alle succes en geluk in de toekomst", laat de Nederlandse trainer weten op de officiële clubwebsite. Vanaf de zomer van 2016 was Meulensteen werkzaam bij de club uit Israël. Daarvoor was hij voornamelijk werkzaam in Engeland. Als assistent-trainer van Sir Alex Ferguson bij Manchester United en als hoofdtrainer van Fulham.

De voorzitter van Maccabi Haifa, Jacob Shahar, reageerde ook op de site op het vertrek van de Nederlander: "Zelfs bij de grootste clubs komt er een tijd dat als de resultaten teleurstellend zijn, de trainer weg moet. Zo is het ook bij ons. Samen met René hebben we besloten om afscheid te nemen. We waren van hem gecharmeerd, als coach en mens. Hij heeft ons wat dingen geleerd die we in de toekomst mee zullen nemen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner