13.02.2017 19:37

Yakubu moet degradatie Coventry voorkomen

Goaltjesdief Yakubu Ayegbeni moet de troef van Coventry City in de League One worden. De spits, die in het verleden bijna honderd keer scoorde in de Premier League, komt transfervrij over naar de hekkensluiter op het derde voetbalniveau van Engeland.

Vooral bij Portsmouth, Middlesbrough en Everton speelde en scoorde Yakubu veel in de Premier League. In zijn beste seizoen schoot hij zeventien keer raak, bijzonder genoeg was dat voor Blackburn Rovers, dat een gok waagde door Yakubu over te nemen van Everton. Het jaar daarvoor maakte de Nigeriaan niet bijzonder veel indruk bij Leicester City, dat toen nog in de Championship speelde. Na zijn beste jaar in Engeland koos de Afrikaan voor het geld, hij ging bij Guangzhou R&F in China spelen.

Sindsdien werd de spits niet meer succesvol in Europa. Hij keerde terug bij Reading, maar scoorde slechts één keer in een half seizoen. Bij het Turkse Kayserispor was hij zelfs helemaal niet trefzeker in de competitie, maar Coventry City hoopt dat de Nigeriaanse spits zijn voetbalbenen weer vindt. Yakubu tekent een contract tot aan het einde van het huidige seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner