13.02.2017 20:10

ADO Den Haag mist keeper tegen Feyenoord

Ernestas Šetkus (l.) is te laat bij de bal en kan daarna niet voorkomen dat hij de doorgebroken Sam Hendriks (r.) neerlegt. (11-02-2017)
Ernestas Šetkus (l.) is te laat bij de bal en kan daarna niet voorkomen dat hij de doorgebroken Sam Hendriks (r.) neerlegt. (11-02-2017)

De taak van ADO Den Haag om koploper Feyenoord punten af te snoepen is een stuk moeilijker geworden. Eerste doelman Ernestas Šetkus is voor het duel geschorst, nadat hij een rode kaart kreeg tegen Go Ahead Eagles.

De vaste man onder de lat bij ADO Den Haag kreeg na het neerhalen van de doorgebroken Sam Hendriks direct rood in de Adelaarshorst, de aanklager betaald voetbal van de KNVB stelde een schorsing van één wedstrijd voor. Omdat ADO Den Haag deze strafeis accepteerde, treedt de schorsing per direct in werking en is Šetkus geschorst voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Alfons Groenendijk staat hierdoor voor een lastige keuze. De nieuwbakken trainer van ADO Den Haag heeft met Robert Zwinkels en Rody de Boer twee verschillende keepers tot zijn beschikking. Zwinkels speelt al jaren voor de club, maar is op weg naar zijn pensioen en keepte de afgelopen jaren bijzonder weinig. De Boer is een jonge keeper die nog moet debuteren in het betaalde voetbal, maar wel een prima toekomst wordt voorspeld. 

ADO Den Haag - Feyenoord staat zondag 19 februari op het programma.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner