14.02.2017 12:30

TvdW: Feyenoord is opnieuw hofleverancier

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

Feyenoord is de koploper in de Eredivisie en dat zien we het hele jaar al terug in het Team van de Week, zo ook deze week. Karim El Ahmadi, Jens Toornstra en Jan-Arie van der Heijden zijn namens Feyenoord opgenomen in de selectie. Toornstra was verantwoordelijk voor de doelpuntenproductie van de Rotterdammers in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Groningen. Toornstra is met een 7.5 de beste speler van de afgelopen speelronde.

El Ahmadi keerde terug van de Afrika Cup en blonk gelijk weer uit. Met een 7.13 is hij na Toornstra de beste middenvelder van afgelopen speelronde. Jan-Arie van der Heijden neemt net als vorige week een plaatsje in de verdediging in. De schitterende assist op Toornstra komt hem mede op een goede beoordeling van een zeven te staan.

Verdedigers scoren weer hoog

Net als vorige week zijn de verdedigers op dreef in afgelopen speelronde. Naast de al eerder genoemde Van der Heijden, staan ook Jordan Peters (Willem II), Rens van Eijden (AZ) en Daley Sinkgraven (Ajax) in het Team van de Week. Peters pakte de volle drie punten met Willem II uit bij Vitesse en dat is een knappe prestatie. In Arnhem wonnen de Tilburgers met 0-2.

Ook Ajax won met 2-0. De Amsterdammers ontvingen Sparta Rotterdam. Een ideale wedstrijd voor Sinkgraven, die zich veel met het aanvallende spel van de Amsterdammers bezighield. Dat zorgde er zelfs voor dat Sparta-trainer Alex Pastoor al vroeg in de wedstrijd zijn vleugelaanvaller naar de kant haalde, om een soort tweede rechtsback in te brengen om Sinkgraven te verdedigen. De beste verdediger van afgelopen speelronde was echter Van Eijden. Hij won met 1-2 bij sc Heerenveen en kreeg een 7.25 voor zijn optreden.

Onderste ploegen pakken punten

PEC Zwolle wist vrijdagavond met 2-0 te winnen van NEC. Mickey van der Hart hield zijn doel schoon en was van grote waarde met enkele goede reddingen. Van der Hart krijgt een 7.13 en is daarmee de beste doelman. Ook streekgenoot Go Ahead Eagles wist te winnen. De Eagles wonnen met 3-1 van ADO Den Haag, waarbij Sam Hendriks de grote man was. De aanvaller scoorde twee keer en krijgt ook een 7.13.

Ook Excelsior pakte een punt. De Rotterdammers speelden met 1-1 gelijk tegen FC Twente en zo'n puntje is altijd lekker meegenomen als degradatiekandidaat. Hicham Faik speelde een prima wedstrijd en behoort tot de beste drie middenvelders van afgelopen speelronde. Tot slot zien we nog twee spelers: Steven Bergwijn en Samuel Armenteros. Beide aanvallers wisten te scoren in het afgelopen duel en zijn beoordeeld met een zeven.

Door: Thomas Mulder 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner